Ekspresowa fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku, która smakuje super, a przygotujecie ją w kilkanaście minut.




Składniki:
  • 10 g oleju
  • 300 g kiełbasy pokrojonej w plastry
  • 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 2 puszki białej fasoli, bez zalewy
  • 3 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka cząbru
  • 0,5 łyżeczki papryki słodkiej
  • 0,5 łyżeczki czosnku
  • 0,25 łyżeczki kminku mielonego 
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu 

Wykonanie: 
  1. Kiełbasę podsmażamy na patelni; ja użyłam kabanosów i pominęłam ten krok
  2. Dodajemy przecier pomidorowy, fasolę, liście laurowe, ziele angielskie, majeranek, cząber, paprykę, czosnek, kminek, sól i pieprz i gotujemy kilkanaście minut (TM: 15 min/100 st/wsteczne/1)

Komentarze