Ekspresowa fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku, która smakuje super, a przygotujecie ją w kilkanaście minut.
Wykonanie:
Składniki:
- 10 g oleju
- 300 g kiełbasy pokrojonej w plastry
- 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 2 puszki białej fasoli, bez zalewy
- 3 liście laurowe
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka cząbru
- 0,5 łyżeczki papryki słodkiej
- 0,5 łyżeczki czosnku
- 0,25 łyżeczki kminku mielonego
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
Wykonanie:
- Kiełbasę podsmażamy na patelni; ja użyłam kabanosów i pominęłam ten krok
- Dodajemy przecier pomidorowy, fasolę, liście laurowe, ziele angielskie, majeranek, cząber, paprykę, czosnek, kminek, sól i pieprz i gotujemy kilkanaście minut (TM: 15 min/100 st/wsteczne/1)
Komentarze
Prześlij komentarz