Kurczak z warzywami
Niesamowicie szybkie danie dla miłośników kurczaka i warzyw.
Wykonanie:
Składniki:
- 400 g fileta z piersi kurczaka pokrojonego w kostkę
- 20 g soku z cytryny
- 1 łyżeczka soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 400 g warzyw, mieszanych (np. różyczki brokułu, papryka, marchewka)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Wykonanie:
- Kurczaka mieszamy z sokiem z cytryny, delikatnie oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy na chwilę
- Surowe warzywa kroimy na kawałki i mieszamy z solą i pieprzem
- Przygotowujemy 4 arkusze papieru do pieczenia (30 x 30 cm) i na każdym układamy ¼ kurczaka i warzyw, zawijamy szczelnie, końce podwijamy do dołu i układamy na blaszce
- Pieczemy w piekarniku w 200 stopniach przez 40 minut

Komentarze
Prześlij komentarz