Kurczak z warzywami

Niesamowicie szybkie danie dla miłośników kurczaka i warzyw.



Składniki:
  • 400 g fileta z piersi kurczaka pokrojonego w kostkę
  • 20 g soku z cytryny
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu 
  • 400 g warzyw, mieszanych (np. różyczki brokułu, papryka, marchewka) 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Wykonanie:
  1. Kurczaka mieszamy z sokiem z cytryny, delikatnie oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy na chwilę
  2. Surowe warzywa kroimy na kawałki i mieszamy z solą i pieprzem
  3. Przygotowujemy 4 arkusze papieru do pieczenia (30 x 30 cm) i na każdym układamy ¼ kurczaka i warzyw, zawijamy szczelnie, końce podwijamy do dołu i układamy na blaszce
  4. Pieczemy w piekarniku w 200 stopniach przez 40 minut

Komentarze