Pasta jajeczna
Pyszne śniadanie dla miłośników jajek.
Składniki:
- 100 g ogórków konserwowych
- 30 g cebuli
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki koperku
- 1 szczypta pieprzu białego
- 0,5 łyżeczki soli ziołowej
- 2 łyżeczki musztardy
Wykonanie:
- Kroimy ogórki w kosteczkę (TM: 5 s/4, przekładamy)
- Bardzo drobno siekamy cebulę (TM: 5 s/5)
- Jajka ścieramy na tarce na oczkach średniej grubości, dodajemy wszystkie pozostałe składniki (poza ogórkami) i mieszamy (TM: 20 s/3,5)
- Dokładamy ogórki i mieszamy jeszcze chwilę (TM: 10 s/wsteczne/3)
Komentarze
Prześlij komentarz