Pasta jajeczna

Pyszne śniadanie dla miłośników jajek.




Składniki:
  • 100 g ogórków konserwowych
  • 30 g cebuli
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki koperku
  • 1 szczypta pieprzu białego
  • 0,5 łyżeczki soli ziołowej
  • 2 łyżeczki musztardy

Wykonanie: 
  1. Kroimy ogórki w kosteczkę (TM: 5 s/4, przekładamy)
  2. Bardzo drobno siekamy cebulę (TM: 5 s/5)
  3. Jajka ścieramy na tarce na oczkach średniej grubości, dodajemy wszystkie pozostałe składniki (poza ogórkami) i mieszamy (TM: 20 s/3,5)
  4. Dokładamy ogórki i mieszamy jeszcze chwilę (TM: 10 s/wsteczne/3)

Komentarze