Budyń z kaszy jaglanej z borówkami
Lubicie kaszę jaglaną na słodko? Ja muszę przyznać, że jest to jedno z moich ulubionych śniadań. Tym razem zrobiłam ją w wersji z owocami. Jest pyszna, więc zachęcam do wypróbowania.
Składniki:
Wykonanie:
Składniki:
- 200 g kaszy jaglanej
- 800 g napoju migdałowego (jeśli nie macie, to może być też zwykłe mleko)
- 0,25 łyżeczki cynamonu
- 0,25 łyżeczki kardamonu
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 50 g ksylitolu
- 200 g borówek
Wykonanie:
- Do garnuszka wkładamy kaszę, napój migdałowy, cynamon, kardamon, ekstrakt waniliowy i ksylitol i gotujemy cały czas mieszając (TM: 15 min/95 st/wsteczne/1)
- Po ugotowaniu miksujemy na gładką masę (TM: 1 min/8, przekładamy)
- 300 g ugotowanej kaszy łączymy z borówkami i miksujemy (TM: 30 s/8)
- Do pucharków wkładamy po jednej łyżce samej kaszy po jednej stronie i po jednej łyżce kaszy z owocami z drugiej strony, na przemian
Komentarze
Prześlij komentarz