Fondue z masła orzechowego
Poniżej mam dla Was przepis idealny na czas kwarantanny, kiedy wszystkie słodycze zostały wyjedzone, a nie ma chętnych na wyprawę do sklepu. Wystarczy mieć zachomikowany słoik masła orzechowego :)
Składniki:
Wykonanie:
Składniki:
- 50 g cukru brązowego
- 200 g masła orzechowego
- 2 łyżeczki masła
- 200 g mleka
- banany
- Jeśli mamy taką możliwość, to w jakimś turbo blenderze mielimy brązowy cukier na puder (jeśli nie, to ten krok pomijamy, a w punkcie 2 będziemy musieli porządniej mieszać)
- Do garnuszka wkładamy masło orzechowe, brązowy cukier, masło, 100 g mleka i podgrzewamy parę minut intensywnie mieszając aż cukier się rozpuści (TM: 3 min/70 st/3)
- Dodajemy kolejne 100 g mleka i nadal podgrzewamy i mieszamy przez chwilę (TM: 1 min/70 st/3)
- Na koniec całość miksujemy na gładką masę (TM: 10 s/6)
- Podajemy z bananami pokrojonymi na plasterki

Komentarze
Prześlij komentarz