Zupa gołąbkowa
Ta zupa sprawdzi się idealnie u tych osób , które gołąbki lubią jeść, ale już niekoniecznie lubią je robić. Zupa smakuje bardzo podobnie, a wymaga zdecydowanie mniej pracy. Same plusy :)
Składniki:
Wykonanie:
Składniki:
- 400 g kapusty włoskiej
- 80 g cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 80 g marchewki
- 15 g oleju
- 200 g mięsa mielonego
- 1000 g wody
- 250 g przecieru pomidorowego (passata)
- 2 łyżeczki koncentratu bulionu
- 30 g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka majeranku
- 100 g ryżu
- natka pietruszki do podania
- Siekamy kapustę (TM: 10 s/4, przekładamy)
- Wyciskamy czosnek, marchewkę i cebulę drobno kroimy, wrzucamy do dużego gara i dodajemy olej (TM: 5 s/5)
- Chwilę dusimy na niedużym ogniu (TM: 2 min/120 st/1)
- Dodajemy mięso mielone i jeszcze parę minut dusimy (TM: 5 min/120 st/wsteczne/łyżka)
- Dodajemy posiekaną kapustę, wodę, przecier pomidorowy, koncentrat bulionu, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, majeranek i ryż, dokładnie mieszamy i gotujemy aż ryż będzie miękki (TM: 30 min/100 st/wsteczne/1)
- Podajemy posypaną natką pietruszki

Komentarze
Prześlij komentarz