Ryż na mleku kokosowym z dodatkiem mango
Lubicie mango? Ja uwielbiam. A w połączeniu z ryżem na mleku, który kocham równie mocno, jest jeszcze lepsze.
Składniki:
Wykonanie:
Składniki:
- 200 g mango
- 400 g mleka
- 100 g ryżu jaśminowego
- 60 g ksylitolu
- 0,25 łyżeczki kardamonu
- 0,5 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 150 g mleczka kokosowego
Wykonanie:
- Mango kroimy na malutką kosteczkę i rozkładamy w 4 szklankach (TM: 15 s/4)
- W garnuszku podgrzewamy mleko (TM: 4 min/100 st/1)
- Dodajemy ryż, ksylitol, kardamon, cynamon i cukier waniliowy i gotujemy cały czas mieszając aż ryż zmięknie i wchłonie mleko (TM: 30 min/90 st/wsteczne/1)
- Dodajemy mleko kokosowe i mocno mieszamy (TM: 20 s/wsteczne/3)
- Ryż kokosowy przekładamy do szklanek na warstwę mango

Komentarze
Prześlij komentarz