Puree z ziemniaków, batatów i pietruszki
Poniżej przepis na dodatek do obiadu, który z powodzeniem zastąpi tradycyjne ziemniaczki :) Ja uwielbiam.
Składniki:
Wykonanie:
Składniki:
- 300 g ziemniaków
- 250 g batatów
- 250 g korzenia pietruszki
- 250 g mleka
- 1 łyżeczka soli
- 50 g masła
- 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka tymianku
Wykonanie:
- W dużym garnku gotujemy ziemniaki, bataty i pietruszkę, mleko i sól aż warzywa zmiękną (TM: 35 min/98 st/1)
- Dodajemy masło, czosnek, pieprz i tymianek i rozgniatamy lub miksujemy, żeby nie było żadnych grudek (TM: 30 s/4)
Komentarze
Prześlij komentarz