Puree z ziemniaków, batatów i pietruszki

Poniżej przepis na dodatek do obiadu, który z powodzeniem zastąpi tradycyjne ziemniaczki :) Ja uwielbiam.


Składniki:

  • 300 g ziemniaków
  • 250 g batatów
  • 250 g korzenia pietruszki
  • 250 g mleka
  • 1 łyżeczka soli
  • 50 g masła
  • 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka tymianku

Wykonanie:
  1. W dużym garnku gotujemy ziemniaki, bataty i pietruszkę, mleko i sól aż warzywa zmiękną (TM: 35 min/98 st/1)
  2. Dodajemy masło, czosnek, pieprz i tymianek i rozgniatamy lub miksujemy, żeby nie było żadnych grudek (TM: 30 s/4)

Komentarze