Kotleciki z ciecierzycy z natką pietruszki
Dzisiejsza propozycja to kotleciki w wersji wegańskiej.
Składniki:
Wykonanie:
Składniki:
- 3 ząbki czosnku
- 2 pęczki natki pietruszki
- 240 g ciecierzycy z puszki (odsączonej z zalewy)
- 30 g mąki
- 1 łyżeczka kminku mielonego
- 1 płaska łyżeczka soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
Wykonanie:
- Czosnek wyciskamy przez praskę, a natkę drobno siekamy (TM: 3 s/8)
- Do czosnku i natki dodajemy wszystkie pozostałe składniki i rozdrabniamy w blenderze na gładką masę (15 s/4,5)
- Z masy formujemy nieduże kotleciki (ok. 8 sztuk), układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 20-25 minut w 180 stopniach aż delikatnie się zrumienią
Komentarze
Prześlij komentarz