Omlet cesarski
Lubicie omlety? Dzisiaj proponuję Wam taki, którego nie trzeba obracać w całości, więc dużo prostszy w wykonaniu :)
Składniki:
Wykonanie:
Składniki:
- 50 g cukru
- 1 szczypta soli
- 370 g mleka
- 180 g mąki pszennej
- 50 g rodzynek
Wykonanie:
- Ubijamy białka na sztywną pianę (TM: z motylkiem 5 min/3, odstawiamy)
- Wszystkie pozostałe składniki (poza rodzynkami) intensywnie mieszamy, można sobie pomóc mikserem (TM: 30 s/4)
- Dodajemy pianę z białek i mieszamy do połączenia (TM: 45 s/3)
- Na patelni roztapiamy łyżkę masła, wrzucamy rodzynki i wylewamy masę
- Smażymy na niedużej mocy palnika i kiedy spód się zetnie, przewracamy omlet na drugą stronę, ale nie w całości, tylko dzieląc go na nieduże kawałki
Komentarze
Prześlij komentarz