Zupa meksykańska z mięsem mielonym i czerwoną fasolką
Przyznam, że ta zupa smakuje wyjątkowo i cieszy się uznaniem każdego domownika. Na pewno będzie częściej gościć na naszym stole.
Składniki:
Wykonanie:
Składniki:
- 80 g korzenia pietruszki
- 100 g marchewki
- 80 g czerwonej cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 40 g oliwy
- 500 g mięsa mielonego
- 400 g przecieru pomidorowego (passata)
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu (przepis w sekcji Inne)
- 500 g wody
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1 łyżeczka papryki ostrej
- 0,5 łyżeczki kminku mielonego
- 1 płaska łyżeczka pieprzu
- 1,5 łyżeczki soli
- 100 g kukurydzy z puszki
- 240 g czerwonej fasolki z puszki
- natka pietruszki
Wykonanie:
- Czosnek wyciskamy, cebulę drobno siekamy, pietruszkę i marchewkę ścieramy na tarce na najgrubszych oczkach, dodajemy oliwę (TM: 5 s/5)
- Dusimy przez parę minut (TM: 5 min/120 st/wsteczne/1)
- Dodajemy wszystkie pozostałe składniki poza kukurydzą, fasolką i natką i gotujemy (TM: 20 min/100 st/wsteczne/1)
- Dodajemy kukurydzę i fasolkę i gotujemy jeszcze przez chwilę (TM: 15 min/100 st/wsteczne/1)
- Przed podaniem posypujemy natką pietruszki
Komentarze
Prześlij komentarz