Bounty w wersji vege

Tym razem mam coś dla miłośników połączenia kokosu z czekoladą. Ja uwielbiam.


Składniki:
Kokos:
  • 200 g wiórków kokosowych
  • 2 łyżeczki oleju kokosowego
  • 50 g syropu z agawy (zamieńcie na miód, jeśli nie potrzebujecie wersji vege)
  • 100 g mleczka kokosowego (płynna część)
Czekolada:
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 50 g mleczka kokosowego (gęsta część)
  • 20 g syropu z agawy (wymienny na miód)

Wykonanie:
Kokos:
  1. Wiórki kokosowe w blenderze mielimy na proszek (TM: 1 min/10)
  2. Dodajemy olej i syrop i podgrzewamy (TM: 5 min/60 st/2,5)
  3. Dodajemy mleczko kokosowe i miksujemy (TM: 15 s/7)
Czekolada:
  1. Czekoladę ścieramy na tarce lub drobno siekamy (TM: 5 s/7)
  2. Dodajemy mleczko kokosowe i syrop i podgrzewamy (TM: 2 min/60 st/2)
  3. Układamy warstwowo w słoiczkach lub szklankach

Komentarze