Bounty w wersji vege
Tym razem mam coś dla miłośników połączenia kokosu z czekoladą. Ja uwielbiam.
Składniki:
Kokos:
Wykonanie:
Kokos:
Kokos:
- 200 g wiórków kokosowych
- 2 łyżeczki oleju kokosowego
- 50 g syropu z agawy (zamieńcie na miód, jeśli nie potrzebujecie wersji vege)
- 100 g mleczka kokosowego (płynna część)
- 100 g gorzkiej czekolady
- 50 g mleczka kokosowego (gęsta część)
- 20 g syropu z agawy (wymienny na miód)
Wykonanie:
Kokos:
- Wiórki kokosowe w blenderze mielimy na proszek (TM: 1 min/10)
- Dodajemy olej i syrop i podgrzewamy (TM: 5 min/60 st/2,5)
- Dodajemy mleczko kokosowe i miksujemy (TM: 15 s/7)
- Czekoladę ścieramy na tarce lub drobno siekamy (TM: 5 s/7)
- Dodajemy mleczko kokosowe i syrop i podgrzewamy (TM: 2 min/60 st/2)
- Układamy warstwowo w słoiczkach lub szklankach
Komentarze
Prześlij komentarz