Ciasteczkowy krem korzenny
Jest to przepis, który nieodmiennie kojarzy mi się ze świętami, bo właśnie wtedy udaje mi się kupić w Lidlu ciasta korzenne, które są niezbędne do przygotowania tego kremu.
Składniki:
Wykonanie:
UWAGI: Można go wykorzystać jako krem na kanapki, do naleśników lub jako dodatek do ciast i deserów
Składniki:
- 15 g cukru trzcinowego
- 200 g ciastek Speculoos (ciastka korzenne)
- 20 g miodu
- 50 g masła
- 100 g mleka
- 1 czubata łyżeczka cynamonu
Wykonanie:
- Cukier i ciastka mielimy w blenderze na proszek (TM: 20 s/10)
- Dodajemy pozostałe składniki i podgrzewamy w garnuszku (TM: 3 min/50 st/3)
- Miksujemy na gładką masę (TM: 5 s/9)
UWAGI: Można go wykorzystać jako krem na kanapki, do naleśników lub jako dodatek do ciast i deserów

Komentarze
Prześlij komentarz