Kotleciki rybno-ziemniaczane

W tej formie ryba smakuje zdecydowanie lepiej nawet dla takich anty-rybnych osobników jak u nas :)


Składniki:
  • 250 g ziemniaków
  • 1 ząbek czosnku
  • 300 g fileta z dorsza bez skóry i bez ości
  • 70 g bułki tartej
  • 20 g suszonych pomidorów
  • 1 jajko
  • 0,5 łyżeczki białego pieprzu
  • 1 łyżeczka soli

Wykonanie:
  1. Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie
  2. Czosnek przeciskamy przez praskę (TM: 3 s/8)
  3. Do czosnku dodajemy ugotowane ziemniaki i resztę składników i miksujemy na gładką masę (TM: 20 s/5)
  4. Z masy lepimy lekko spłaszczone kulki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
  5. Pieczemy w 200 stopniach przez ok. 30 minut

Komentarze