Kotleciki rybno-ziemniaczane
W tej formie ryba smakuje zdecydowanie lepiej nawet dla takich anty-rybnych osobników jak u nas :)
Składniki:
Wykonanie:
Składniki:
- 250 g ziemniaków
- 1 ząbek czosnku
- 300 g fileta z dorsza bez skóry i bez ości
- 70 g bułki tartej
- 20 g suszonych pomidorów
- 1 jajko
- 0,5 łyżeczki białego pieprzu
- 1 łyżeczka soli
Wykonanie:
- Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie
- Czosnek przeciskamy przez praskę (TM: 3 s/8)
- Do czosnku dodajemy ugotowane ziemniaki i resztę składników i miksujemy na gładką masę (TM: 20 s/5)
- Z masy lepimy lekko spłaszczone kulki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
- Pieczemy w 200 stopniach przez ok. 30 minut
Komentarze
Prześlij komentarz