Omlety biszkoptowe
Dzisiaj propozycja śniadaniowa w słodkiej wersji.
Składniki:
Wykonanie:
Składniki:
- 3 jajka
- 80 g cukru pudru
- 70 g mąki
Wykonanie:
- Mikserem ubijamy białka na sztywną pianę (TM: z motylkiem 1,5 min/3,5)
- Podczas ubijanie po trochę dodajemy cukier puder (TM: z motylkiem 40 s/3,5)
- Dodajemy żółtka i mąkę i ubijamy jeszcze kilkanaście sekund (TM: z motylkiem 20 s/2)
- Masę na omlety rozsmarowujemy po blaszce wyłożonej papierem do pieczenia tworząc 6 okrągłych placków
- Pieczemy 8 minut w 180 stopniach
- Po upieczeniu zginamy lekko na pół i ustawiamy w pudełku obok siebie, żeby się nie rozłożyły
- Podajemy z dowolnymi składnikami, może być bita śmietana, dżem, Nutella czy owoce
Komentarze
Prześlij komentarz