Chlebek bananowy
Chlebek bananowy to świetna opcja, jeśli macie w domu brązowiejące banany, sprawdzą się idealnie.
Składniki:
Wykonanie:
Składniki:
- 80 g masła
- 400 g mocno dojrzałych bananów
- 2 jajka
- 80 g maślanki
- 130 g cukru
- 250 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 2 łyżeczki aromatu waniliowego
- 1 szczypta soli
Wykonanie:
- Wszystkie składniki miksujemy razem (TM: 20 s/5)
- Przekładamy do formy keksowej (25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika na 50 minut w 180 stopniach; jeśli po tym czasie patyczek włożony w ciasto nie będzie suchy, to czas wydłużamy o 10 minut

Komentarze
Prześlij komentarz