Deser z brzoskwiniami i serkiem mascarpone
Dzisiaj polecam Wam deser z brzoskwiniami w roli głównej.
Składniki:
Wykonanie:
- 250 g śmietany (30%)
- 250 g serka mascarpone
- 300 g jogurtu greckiego
- 150 g cukru
- 2 łyżeczki skórki otartej z limonki
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 350 g brzoskwiń z puszki
- 0,25 łyżeczki mielonego kardamonu
Wykonanie:
- Ubijamy śmietanę (TM: z motylkiem czas zależny od stopnia schłodzenia i rodzaju śmietany/3, przekładamy)
- Serek miksujemy z jogurtem, 120 g cukru, skórką i cukrem waniliowym (TM: z motylkiem 20 s/4)
- Dodajemy bitą śmietanę i miksujemy jeszcze chwilę (TM: z motylkiem 15 s/3)
- Krem odstawiamy do lodówki
- Brzoskwinie w garnuszku gotujemy z 30 g cukru i kardamonem, mieszając od czasu do czasu (TM: 7 min/98 st/1)
- Miksujemy na gładką masę (TM: 45 s/9)
- W szklankach układamy krem na przemian z musem brzoskwiniowym
Komentarze
Prześlij komentarz