Różowy budyń z kaszy jaglanej
Tym razem mam dla Was budyń jaglany w uroczym różowym kolorze.
Składniki:
Wykonanie:
Składniki:
- 200 g kaszy jaglanej
- 600 g napoju migdałowego (jeśli nie potrzebujecie wersji wegańskiej, to może być zwykłe mleko)
- 120 erytrolu (można zastąpić cukrem lub miodem)
- 450 g wiśni bez pestek
- 100 g dojrzałego banana
- 1 łyżeczka agaru (jeśli nie potrzebujecie wersji wegańskiej, to może być żelatyna)
Wykonanie:
- Kaszę gotujemy z napojem migdałowym i 70 g erytrolu aż zmięknie i wchłonie płyn (TM: 20 min/95 st/2)
- Dodajemy 180 g wiśni i banana i miksujemy na gładką masę (TM: 1,5 min/10)
- Przekładamy do pucharków
- 270 g wiśni, 50 g erytrolu i agar gotujemy przez parę minut, cały czas mieszając (TM: 7 min/100 st/wsteczne/2)
- Przekładamy na masę budyniową
Komentarze
Prześlij komentarz