Różowy budyń z kaszy jaglanej

Tym razem mam dla Was budyń jaglany w uroczym różowym kolorze.


Składniki:
  • 200 g kaszy jaglanej
  • 600 g napoju migdałowego (jeśli nie potrzebujecie wersji wegańskiej, to może być zwykłe mleko)
  • 120 erytrolu (można zastąpić cukrem lub miodem)
  • 450 g wiśni bez pestek
  • 100 g dojrzałego banana
  • 1 łyżeczka agaru (jeśli nie potrzebujecie wersji wegańskiej, to może być żelatyna)

Wykonanie:
  1. Kaszę gotujemy z napojem migdałowym i 70 g erytrolu aż zmięknie i wchłonie płyn (TM: 20 min/95 st/2)
  2. Dodajemy 180 g wiśni i banana i miksujemy na gładką masę (TM: 1,5 min/10)
  3. Przekładamy do pucharków
  4. 270 g wiśni, 50 g erytrolu i agar gotujemy przez parę minut, cały czas mieszając (TM: 7 min/100 st/wsteczne/2)
  5. Przekładamy na masę budyniową

Komentarze