Zupa krem fasolowo-jabłkowy
Co powiecie na połączenie fasoli z jabłkiem? Nam smakowało, więc zachęcam do testowania.
Składniki:
Wykonanie:
Składniki:
- 100 g pora
- 3 ząbki czosnku
- 10 g oliwy
- 80 g korzenia pietruszki
- 60 g korzenia selera
- 100 g ziemniaków
- 200 g jabłek
- 480 g białej fasoli (z puszki lub ugotowanej)
- 700 g wody
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu (przepis w zakładce Inne)
- 0,5 łyżeczki tymianku
- 0,5 łyżeczki lubczyku
- 1 łyżeczka majeranku
- 2 liście laurowe
- 5 owoców jałowca
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
Wykonanie:
- Pora drobno kroimy, czosnek wyciskamy, dodajemy oliwę (TM: 5 s/5)
- Dusimy przez parę minut (TM: 3 min/120 st/1)
- Pietruszkę, seler, ziemniaki i jabłko kroimy na mniejsze kawałki (TM: 3 s/5)
- I jeszcze przez chwilę dusimy całość (TM: 5 min/120 st/1)
- Dodajemy pozostałe składniki i gotujemy ok. 20 minut (TM: 20 min/100 st/1)
- Wyciągamy liście laurowe i owoce jałowca i miksujemy (TM: 1 min/8)
Komentarze
Prześlij komentarz