Pasta jajeczna z awokado
Ostatnio mam fazę na kanapki z pastą jajeczną. Z reguły robiłam w wersji standardowej, a dzisiaj przetestowałam połączenie z awokado. Smakuje bajecznie.
Składniki:
Wykonanie:
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 80 g ogórków konserwowych
- 1 dojrzałe awokado
- 0,5 łyżeczki soli
- 1 płaska łyżeczka pieprzu
Wykonanie:
- Ogórki kroimy w kosteczkę (TM: 3 s/5, przekładamy)
- Wszystkie pozostałe składniki mielimy na masę, można wykorzystać blender, ja zostawiam wyczuwalne nieduże fragmenty, ale jeśli wolicie, to może być całkiem na gładko (TM: 20 s/4)
- Dodajemy ogórki i mieszamy łyżką (TM: 5 s/wsteczne/4)
Komentarze
Prześlij komentarz