Zupa serowo-czosnkowa
Jeśli jesteście znudzeni pomidorową czy rosołem, to mam dla Was propozycję na nieco mniej standardowe smaki. Zupa smakuje rewelacyjnie z dodatkiem grzanek.
Składniki:
Wykonanie:
Składniki:
- 40 g parmezanu
- 50 g cebuli
- 1 główka czosnku
- 30 g masła
- 750 g wody
- 250 g ziemniaków
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu
- 0,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 0,5 łyżeczki soli
- 40 g serka kremowego
- koperek
Wykonanie:
- Parmezan ścieramy na tarce lub ewentualnie kupujemy starty (TM: 10 s/10, przekładamy)
- Cebulę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy masło (TM: 5 s/5)
- Dusimy parę minut (TM: 3 min/120 st/1)
- Dodajemy wszystkie pozostałe składniki (poza parmezanem, serkiem i koperkiem) i gotujemy (TM: 20 min/100 st/1)
- Dodajemy serek i miksujemy (TM: 1 min/8)
- Podajemy posypaną koperkiem i parmezanem
Komentarze
Prześlij komentarz