Łosoś z sosem mango
Składniki:
Łosoś:
Wykonanie:
Łosoś:
Łosoś:
- 1 łyżeczka pieprzu cayenne
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta gałki muszkatołowej
- 0,25 łyżeczki białego pieprzu
- 4 filety z łososia (u mnie ok. 170 g każdy)
- 250 g mango
- 1 łyżeczka curry
- 150 g wody
- 220 g jogurtu naturalnego
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu białego
Wykonanie:
Łosoś:
- W miseczce mieszamy wszystkie przyprawy i nacieramy nimi łososia
- Rybę umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy pod przykryciem w 180 stopniach przez ok. 30 minut (na ostatnie parę minut zdjęłam przykrywkę)
- Mango pokrojone na kawałki gotujemy z wodą i curry (TM: 10 min/Varoma/1)
- Dodajemy jogurt i gotujemy jeszcze przez parę minut (TM: 5 min/90 st/1)
- Dodajemy sól i pieprz i miksujemy (TM: 30 s/10)
Komentarze
Prześlij komentarz