Deser jogurtowy z owocami
Krem:
Wykonanie:
Krem:
- 50 g soku wyciśniętego z pomarańczy
- 10 żelatyny w proszku
- 500 g jogurtu naturalnego
- 250 g naturalnego serka homogenizowanego
- 50 g cukru pudru
- 500 g mrożonych owoców leśnych
- 50 g wody
- 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
- 0,5 łyżeczki cynamonu
- 0,25 łyżeczki kardamonu
- 0,25 łyżeczki mielonych goździków
- 2 łyżki brązowego cukru
Wykonanie:
Krem:
- Sok podgrzewamy z żelatyną cały czas mieszając (TM: 3 min/50 st/2)
- Dodajemy jogurt, serek i cukier i miksujemy na niedużych obrotach (TM: 50 s/3,5)
- Przekładamy do słoiczków i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny
- Wszystkie składniki gotujemy aż płyn nieco odparuje (TM: koszyczek zamiast miarki 18 min/100 st/1)
- Przekładamy na schłodzony krem
Komentarze
Prześlij komentarz