Zupa musztardowa


Składniki:
  • 200 g boczku w plastrach
  • 60 g masła
  • 70 g mąki
  • 1200 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu (przepis w sekcji Inne)
  • 1,5 łyżki musztardy Dijon
  • 1,5 łyżki musztardy francuskiej
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 200 g śmietany

Wykonanie:
  1. Masło rozpuszczamy w garnuszku (TM: 3 min/70 st/2)
  2. Dodajemy mąkę, wodę, koncentrat, musztardy i przyprawy i gotujemy (TM: 15 min/100 st/2)
  3. W między czasie na patelni podsmażamy plastry boczku
  4. Do zupy dodajemy śmietanę i gotujemy jeszcze parę minut
  5. Podajemy z boczkiem

Komentarze