Zupa musztardowa
Składniki:
Wykonanie:
- 200 g boczku w plastrach
- 60 g masła
- 70 g mąki
- 1200 g wody
- 2 łyżeczki koncentratu bulionu (przepis w sekcji Inne)
- 1,5 łyżki musztardy Dijon
- 1,5 łyżki musztardy francuskiej
- 1 szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 200 g śmietany
Wykonanie:
- Masło rozpuszczamy w garnuszku (TM: 3 min/70 st/2)
- Dodajemy mąkę, wodę, koncentrat, musztardy i przyprawy i gotujemy (TM: 15 min/100 st/2)
- W między czasie na patelni podsmażamy plastry boczku
- Do zupy dodajemy śmietanę i gotujemy jeszcze parę minut
- Podajemy z boczkiem
Komentarze
Prześlij komentarz