Korzenna owsianka z jabłkami
Składniki:
Wykonanie:
- 100 g orzechów (rodzaj w zależności od upodobań)
- 20 g cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka cynamonu
- 0,25 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 0,5 łyżeczki kurkumy
- 0,5 łyżeczki kardamonu
- 400 g jabłek
- 120 g płatków owsianych
- 550 g mleka
Wykonanie:
- Orzechy bardzo drobno siekamy (TM: 3 s/5, przekładamy)
- W garnuszku mieszamy cukier, gałkę, kardamon i kurkumę i chwilę dusimy (TM: 5 min/120 st/1)
- Drobno siekamy jabłka i dodajemy do garnuszka z przyprawami (TM: 2 s/5)
- Dodajemy płatki i mleko i podgrzewamy aż płatki wchłoną płyn (TM: 12 min/90 st/wsteczne/1)
- Podajemy owsiankę posypaną orzechami
Komentarze
Prześlij komentarz