Makaron z serkiem mascarpone i gruszką
Składniki:
Wykonanie:
- 4 ząbki czosnku
- 80 g cebuli
- 20 g oliwy
- 3 gruszki
- 500 g serka mascarpone
- 150 g suszonych pomidorów
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 1 łyżeczka pieprzu
- 500 g makaronu (najlepiej gniazdek tagliatelle)
Wykonanie:
- Czosnek przeciskamy przez praskę, siekamy cebulę, dodajemy oliwę (TM: 5 s/5)
- Dusimy przez chwilę (TM: 2 min/120 st/1)
- W tym czasie gruszkę kroimy na nieduże kawałki (nie trzeba obierać) i razem ze wszystkimi pozostałymi składnikami (oprócz makaronu) dodajemy do podduszonej cebuli, podgrzewamy w garnuszku przez kilka minut (TM: 8 min/100 st/wsteczne/1)
- W między czasie gotujemy makaron w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu
- Podajemy razem z sosem
Komentarze
Prześlij komentarz