Zupa jarzynowa
Składniki:
Wykonanie:
- 100 g cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 30 g masła
- 300 g kapusty
- 250 g cukinii
- 400 g ziemniaków pokrojonych w kostkę
- 750 g wody
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu (przepis w sekcji Inne)
- 200 g śmietany
- 0,25 łyżeczki mielonego kminku
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 liść laurowy
- 1 łyżeczka mielonego pieprzu
- 1 łyżeczka soli
Wykonanie:
- Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy masło (TM: 5 s/5)
- Dusimy w garnuszku przez parę minut (TM: 3 min/120 st/1)
- Kapustę drobno siekamy, cukinię ścieramy na tarce, dokładamy do cebuli (TM: 5 s/5)
- Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i gotujemy (TM: 30 minut/100 st/wsteczne/1)
Komentarze
Prześlij komentarz