Deser z serka mascarpone i truskawek
Składniki:
Wykonanie:
- 50 g herbatników
- 250 g serka mascarpone
- 3 żółtka (pamiętajcie, że białka można mrozić)
- 50 g cukru
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
- 200 g truskawek (jeśli macie mrożone, to rozmroźcie je wcześniej)
Wykonanie:
- Herbatniki wkładamy do woreczka, zakręcamy szczelnie i kruszymy na małe kawałki (TM: Turbo/2 s/2x)
- Rozkruszone herbatniki układamy w czterech pucharkach
- Żółtka mikserem lub różdżką ubijamy z cukrem i wanilią (TM: z motylkiem 6 min/4)
- Cały czas ubijając dodajemy po łyżce serka mascarpone (TM: 2 min/3)
- Przekładamy na herbatniki
- Truskawki miksujemy na gładką masę i układamy na górze (TM: 15 s/10)
Komentarze
Prześlij komentarz