Naleśniki szpinakowe z wytrawnym nadzieniem
Składniki:
Naleśniki:
Wykonanie:
Naleśniki:
Naleśniki:
- 250 g mąki
- 500 g mleka
- 200 g mrożonego szpinaku (rozmrożonego)
- 15 g oliwy
- 2 jajka
- 1 szczypta soli
- 200 g sera żółtego
- 200 g szynki
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 300 g czerwonej fasoli z puszki
Wykonanie:
Naleśniki:
- Wszystkie składniki miksujemy (TM: 20 s/7)
- Wlewamy chochelką na patelnie niedużą ilość, obracamy patelnią tak żeby ciasto pokryło całość i smażymy parę minut z dwóch stron
- Ser ścieramy na tarce (TM: 5 s/8)
- Parę łyżek sera odkładamy na później, będzie do posypania naleśników
- Szynkę drobno kroimy i mieszamy z serem i pieprzem (TM: 10 s/4)
- Powstałe nadzienie nakładamy na naleśniki, dokładamy trochę fasolki, zwijamy w rulon i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
- Na koniec posypujemy odłożonym serem i pieczemy 15 minut w 180 stopniach
Komentarze
Prześlij komentarz