Wege gulasz z bakłażana i soczewicy
Składniki:
Wykonanie:
- 50 g cebuli
- 450 g bakłażana pokrojonego na nieduże kawałki
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 2 szczypty soli
- 20 g oliwy
- 150 g przecieru pomidorowego (passata)
- parę liści bazylii
- 200 g soczewicy z puszki
Wykonanie:
- Cebulę drobno siekamy (TM: 3 s/5)
- Dodajemy bakłażana, paprykę i sól i dusimy przez parę minut (TM: 12 min/120 st/wsteczne/1)
- Dodajemy oliwę i dusimy jeszcze przez chwilę (TM: 3 min/120 st/wsteczne/1)
- Dodajemy wszystkie pozostałe składniki poza soczewicą i dusimy jeszcze parę minut (TM: 3 min/120 st/wsteczne/1)
- Przed podaniem dodajemy soczewicę i mieszamy
Komentarze
Prześlij komentarz