Owsianka jabłkowa z migdałami i musem borówkowym


Składniki:
  • 70 g migdałów
  • 120 g płatków owsianych
  • 200 g musu jabłkowego (kupiłam gotowy w Lidlu, ale można zrobić samemu)
  • 350 g napoju migdałowego
  • 30 g syropu klonowego (lub miodu, jeśli nie potrzebujcie wersji wege)
  • 30 g siemienia lnianego
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
  • 200 g borówek (mogą być mrożone)
  • 20 g cukru

Wykonanie:
  1. Migdały siekamy, nie musi być bardzo drobno, zostawmy trochę większych kawałków (TM: 5 s/5)
  2. Do migdałów dodajemy wszystkie składniki poza borówkami i cukrem i mieszamy (TM: 15 s/wsteczne/3)
  3. Przekładamy do słoiczków lub szklanek i zostawiamy na całą noc
  4. Borówki miksujemy z cukrem i przekładamy na owsiankę (TM: 20 s/5)

Komentarze