Owsianka jabłkowa z migdałami i musem borówkowym
Składniki:
Wykonanie:
- 70 g migdałów
- 120 g płatków owsianych
- 200 g musu jabłkowego (kupiłam gotowy w Lidlu, ale można zrobić samemu)
- 350 g napoju migdałowego
- 30 g syropu klonowego (lub miodu, jeśli nie potrzebujcie wersji wege)
- 30 g siemienia lnianego
- 0,5 łyżeczki cynamonu
- 200 g borówek (mogą być mrożone)
- 20 g cukru
Wykonanie:
- Migdały siekamy, nie musi być bardzo drobno, zostawmy trochę większych kawałków (TM: 5 s/5)
- Do migdałów dodajemy wszystkie składniki poza borówkami i cukrem i mieszamy (TM: 15 s/wsteczne/3)
- Przekładamy do słoiczków lub szklanek i zostawiamy na całą noc
- Borówki miksujemy z cukrem i przekładamy na owsiankę (TM: 20 s/5)
Komentarze
Prześlij komentarz