Dorsz i ryż z pomidorami
Składniki:
Ryba:
Wykonanie:
Ryba:
Ryba:
- 50 g sera żółtego
- 30 g masła
- 0,5 pęczka natki pietruszki
- 0,5 pęczka koperku
- 2 ząbki czosnku
- 50 g bułki tartej
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 500 g filetów z dorsza
- 100 g cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oliwy
- 450 g wody
- 250 g ryżu
- 1 łyżeczka soli
- 400 g pomidorów z puszki (krojonych)
Wykonanie:
Ryba:
- Ser ścieramy na tarce (TM: 8 s/8, przekładamy)
- Czosnek przeciskamy przez praskę, natkę, koperek i masło drobno siekamy (TM: 2 s/8)
- Przez chwilę dusimy (TM: 3 min/120 st/1)
- Dodajemy starty ser, bułkę tartą, sól i pieprz i mieszamy (10 s/3)
- Rybę w naczyniu do zapiekania oprószamy solą i pieprzem, a na koniec posypujemy kruszonką
- Pieczemy 30 minut w 180 stopniach
- Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę drobno siekamy, dodajemy oliwę (TM: 5 s/5)
- Dusimy (TM: 3 min/120 st/1)
- Dodajemy wszystkie składniki i gotujemy od czasu do czasu mieszając (TM: 25 min/100 st/wsteczne/1)

Komentarze
Prześlij komentarz