Naleśniki ze szpinakiem i szynką
Składniki:
Naleśniki:
Wykonanie:
Naleśniki:
- 2 jajka
- 1 szczypta soli
- 300 g mleka
- 200 g mąki pszennej
- 50 sera żółtego
- 1 ząbek czosnku
- 10 g oleju
- 200 g szpinaku (rozmrożonego)
- 100 g kanapkowego serka śmietankowego
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,25 łyżeczki pieprzu
- parę plasterków szynki
Wykonanie:
- Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy na gładką masę (TM: 30 s/4)
- Smażymy naleśniki na patelni
- Ser ścieramy na tarce (TM: 10 s/10, przekładamy)
- Czosnek wyciskamy przez praskę (TM: 3 s/8)
- Dodajemy olej i szpinak i dusimy na niedużym ogniu (TM: 4 min/120 st/1)
- Do szpinaku dodajemy starty ser, serek kanapkowy, sól i pieprz i porządnie mieszamy aż składniki się połączą (TM: 10 s/4)
- Nadzieniem smarujemy naleśniki, na każdym układamy plaster szynki i zwijamy

Komentarze
Prześlij komentarz