Bułeczki z sezamem
Składniki:
Wykonanie:
- 1 jajko
- 100 g mleka
- 25 g oleju
- 25 g cukru
- 1 łyżeczka soli
- 25 g świeżych drożdży
- 700 g mąki
- 250 g wody
- 1 białko
- sezam
Wykonanie:
- Mieszamy jajko, mleko, olej, cukier, sól, drożdże, mąkę i wodę i wyrabiamy (TM: 3 min/wyrabianie ciasta)
- Zostawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę
- Ciasto dzielimy na 24 równe kawałki, z każdego formujemy wałek, który skręcamy jak spiralę i łączymy końce
- Po ułożeniu na blaszce do pieczenia smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy sezamem
- Pieczemy 25 minut w 200 stopniach
Komentarze
Prześlij komentarz