Gulasz z kiełbasą salami i ciecierzycą
- 200 g kiełbasy salami w plastrach
- 120 g marchewki
- 100 g cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu
- 400 g wody
- 400 g krojonych pomidorów z puszki
- 300 g batatów pokrojonych w kostkę
- 1 liść laurowy
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 2 łyżeczki papryki słodkiej
- 150 liści świeżego szpinaku
- 480 g białej ciecierzycy (z puszki, odsączonej)
Wykonanie:
- Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę siekamy, marchewkę kroimy drobno, dodajemy oliwę (TM: 3 s/5)
- Dusimy (TM: 5 min/120 st/1)
- Dodajemy koncentrat bulionu, wodę, pomidory, bataty, liść, sól, pieprz i paprykę i gotujemy aż bataty będą prawie miękkie (TM: 20 min/100 st/wsteczne/1)
- Dodajemy szpinak, salami, ciecierzycę i gotujemy jeszcze parę minut (TM: 5 min/100 st/wsteczne/1)
Komentarze
Prześlij komentarz