Zupa paprykowa na mleku kokosowym
Składniki:
Wykonanie:
- 200 g czerwonej soczewicy
- 100 g czerwonej cebuli
- 400 g czerwonej papryki
- 400 g mleka kokosowego (1 puszka)
- 300 g wody
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka soli
- 30 g koncentratu pomidorowego
- 50 g suszonych pomidorów pokrojonych w paski
Wykonanie:
- Soczewice opłukujemy na sitku pod bieżącą wodą
- Cebulę i paprykę drobno kroimy (TM: 5 s/5)
- Dodajemy soczewicę, mleko, wodę, sól i pieprz i gotujemy (TM: dolna część Varomy zamiast miarki 15 min/100 st/1)
- Dodajemy koncentrat pomidorowy i miksujemy (TM: 30 s/4-8)
- Podajemy z pokrojonymi suszonymi pomidorami
Komentarze
Prześlij komentarz