Zupa paprykowa na mleku kokosowym


Składniki:
  • 200 g czerwonej soczewicy
  • 100 g czerwonej cebuli
  • 400 g czerwonej papryki
  • 400 g mleka kokosowego (1 puszka)
  • 300 g wody
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 50 g suszonych pomidorów pokrojonych w paski

Wykonanie:
  1. Soczewice opłukujemy na sitku pod bieżącą wodą
  2. Cebulę i paprykę drobno kroimy (TM: 5 s/5)
  3. Dodajemy soczewicę, mleko, wodę, sól i pieprz i gotujemy (TM: dolna część Varomy zamiast miarki 15 min/100 st/1)
  4. Dodajemy koncentrat pomidorowy i miksujemy (TM: 30 s/4-8)
  5. Podajemy z pokrojonymi suszonymi pomidorami

Komentarze