Ciasto z truskawkami i kruszonką
Składniki:
Kruszonka:
Wykonanie:
Kruszonka:
Kruszonka:
- 60 g cukru trzcinowego
- 60 g mąki
- 60 g masła
- 40 g migdałów w płatkach
- 1 łyżeczka cynamonu
- 500 g truskawek
- 260 g mąki
- 80 g skrobi ziemniaczanej
- 200 g cukru
- 250 g jogurtu
- 125 g oleju
- 3 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
Wykonanie:
Kruszonka:
- Wszystkie składniki rozdrabniamy w blenderze (TM: 10 s/4, przekładamy)
- Wyrabiamy wszystkie składniki poza truskawkami (TM: 15 s/4)
- Ciasto przekładamy na blachę (30 x 24) wyłożoną papierem do pieczenia, układamy na nim truskawki przekrojone na pół i posypujemy kruszonką
- Pieczemy 45 minut w 180 stopniach
Komentarze
Prześlij komentarz