Sałatka ziemniaczana
Składniki:
Wykonanie:
- 600 g młodych ziemniaków
- 1 ząbek czosnku
- 200 g czerwonej papryki
- 200 g żółtej papryki
- 100 g ogórków konserwowych
- 1 łyżeczka soli
- 100 g śmietany
- 1 łyżeczka musztardy
- 0,5 łyżeczki pieprzu
Wykonanie:
- Ziemniaki myjemy szczoteczką, nie obieramy (jeśli nie macie młodych, to obierzcie) i gotujemy w osolonej wodzie
- Po przestudzeniu kroimy na mniejsze fragmenty, u mnie ćwiartki, ale jeśli ziemniaki są większe, to można na plastry
- Czosnek przeciskamy przez praskę (TM: 3 s/8)
- Papryki i ogórki kroimy w kostkę i dodajemy do czosnku (TM: 2 s/4)
- Dodajemy sól, śmietanę, musztardę i pieprz i mieszamy (TM: 10 s/wsteczne/2)
- Powstałym sosem zalewamy ziemniaki
Komentarze
Prześlij komentarz