Naleśniki z białym serem i pieczarkami
Składniki:
Wykonanie:
- 250 g mleka
- 250 g wody
- 250 g mąki
- 3 jajka
- 1,5 łyżeczki soli
- 20 g oleju
- 100 g cebuli
- 1 pęczek pietruszki
- 20 g masła
- 500 g pieczarek
- 500 g białego sera
- 1 łyżeczka pieprzu
- 100 g sera żółtego
Wykonanie:
- Mleko, wodę, mąkę, jajka, pół łyżeczki soli i olej miksujemy (TM: 15 s/6)
- Naleśniki smażymy na natłuszczonej patelni, z dwóch stron
- Cebulę i natkę siekamy (TM: 3 s/8)
- Dodajemy masło i pieczarki i dusimy w rondelku (TM: 12 min/120 st/0,5)
- Dodajemy biały ser (można go wcześniej rozgnieść widelcem), 1 łyżeczkę soli i pieprz i mieszamy (TM: 20 s/wsteczne/3)
- Na każdy naleśnik nakładamy 2-3 łyżki farszu, składamy na trójkąt, posypujemy żółtym serem
- Pieczemy przez 20 minut w 200 stopniach.
Komentarze
Prześlij komentarz