Danie z zieloną soczewicą i czerwoną fasolą
Składniki:
Wykonanie:
- 200 g cebuli
- 10 g korzenia imbiru
- 2 ząbki czosnku
- 250 g zielonej suszonej soczewicy
- 300 g wody
- 400 g krojonych pomidorów z puszki
- 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżeczka garam masala
- 0,5 łyżeczki ostrej papryki
- 1,5 łyżeczki soli
- 100 g masła
- 250 g jogurtu
- 1 puszka czerwonej fasoli
Wykonanie:
- Cebulę i imbir drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę (TM: 4 s/5)
- Dodajemy wszystkie pozostałe składniki poza fasolką i gotujemy aż soczewica zmięknie (TM: koszyczek zamiast miarki 60 min/100 st/wsteczne/2)
- Na sam koniec dodajemy odsączoną fasolę i mieszamy

Komentarze
Prześlij komentarz