Gulasz z mięsem wieprzowym i kukurydzą


Składniki:
  • 1 ząbek czosnku
  • 400 g wieprzowiny pokrojonej w kostkę
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 200 g cukinii
  • 1 czerwona papryka
  • 80 g zielonych oliwek
  • 100 bułki tartej
  • 300 g wody
  • 2 łyżeczki przyprawy gyros-kebab
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka koncentartu bulionu (lub 1 kostka rosołowa)
  • 1 puszka kukurydzy

Wykonanie:
  1. Czosnek przeciskamy przez praskę (TM: 4 s/5)
  2. Wieprzowinę z czosnkiem podsmażamy na patelni
  3. Czerwoną paprykę i cukinię kroimy w kostkę (TM: 5 s/4)
  4. Mięso z czosnkiem nadal podsmażamy, a paprykę, cukinię i wszystkie pozostałe składniki (poza kukurydzą) gotujemy w dużym garnku (TM: 10 min/100 st/wsteczne/1)
  5. Kiedy mięso jest już wystarczająco podsmażone przekładamy je do sosu i dusimy pod przykryciem aż całkiem zmięknie
  6. Na sam koniec dodajemy kukurydzę i mieszamy

Komentarze