Gulasz z mięsem wieprzowym i kukurydzą
Składniki:
Wykonanie:
- 1 ząbek czosnku
- 400 g wieprzowiny pokrojonej w kostkę
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 200 g cukinii
- 1 czerwona papryka
- 80 g zielonych oliwek
- 100 bułki tartej
- 300 g wody
- 2 łyżeczki przyprawy gyros-kebab
- 1 łyżeczka soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka koncentartu bulionu (lub 1 kostka rosołowa)
- 1 puszka kukurydzy
Wykonanie:
- Czosnek przeciskamy przez praskę (TM: 4 s/5)
- Wieprzowinę z czosnkiem podsmażamy na patelni
- Czerwoną paprykę i cukinię kroimy w kostkę (TM: 5 s/4)
- Mięso z czosnkiem nadal podsmażamy, a paprykę, cukinię i wszystkie pozostałe składniki (poza kukurydzą) gotujemy w dużym garnku (TM: 10 min/100 st/wsteczne/1)
- Kiedy mięso jest już wystarczająco podsmażone przekładamy je do sosu i dusimy pod przykryciem aż całkiem zmięknie
- Na sam koniec dodajemy kukurydzę i mieszamy
Komentarze
Prześlij komentarz