Serniko-brownie z malinami
Składniki:
Brownie:
Wykonanie:
Brownie:
Brownie:
- 200 g gorzkiej czekolady
- 200 g masła
- 200 g cukru
- 200 g mąki pszennej
- 20 g kakao
- 50 g śmietany
- 3 jajka
- 500 g twarogu w kostce
- 2 jajka
- 130 g cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 25 g mąki
- 500 g malin
Wykonanie:
Brownie:
- Czekoladę dzielimy na kostki (TM: 5 s/8)
- Dodajemy masło i w garnuszku podgrzewamy aż się rozpuści (TM: 4 min/70 st/2)
- Dodajemy resztę składników i mieszamy (TM: 20 s/4)
- 2/3 ciasta przekładamy do blachy (24 x 35 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, resztę ciasta odkładamy na później
- Wszystkie składniki miksujemy na niedużych obrotach, tylko tyle, żeby masa była gładka, bez grudek sera (TM: 45 s/5)
- Całą masę serową przelewamy na brownie w blaszce i na koniec przekładamy resztę brownie, tworząc nieregularne wzory (ciasta jest za mało, żeby przykryć całość)
- Na wierzchu układamy maliny i pieczemy 60 minut w 170 stopniach, na drugim poziomie piekarnika
Komentarze
Prześlij komentarz