Ciastka z kawałkami czekolady
Składniki:
Wykonanie:
- 200 g gorzkiej czekolady
- 100 g białej czekolady
- 100 g orzechów włoskich
- 250 g masła
- 200 g cukru białego
- 200 g cukru brązowego
- 2 jajka
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
- 300 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 0,25 łyżeczki soli
- 380 g płatków owsianych
Wykonanie:
- Dwa rodzaje czekolady i orzechy siekamy na kawałki, odkładamy na później (TM: 5 s/5)
- Mikserem ucieramy masło i dwa rodzaje cukru (TM: 30 s/4)
- Cały czas miksując dodajemy jajka, aromat waniliowy, mąkę, proszek, sodę i sól oraz płatki owsiane (TM: 60 s/3)
- Dodajemy czekoladę i orzechy i mieszamy łyżką lub ręcznie, nie miksujemy (TM: 30 s/wsteczne/3)
- Z masy formujemy nieduże kulki i układamy je na blachach wyłożonych papierem do pieczenia, lekko spłaszczając
- Pieczemy w 180 stopniach przez 10-12 minut
Komentarze
Prześlij komentarz