Jajka z fasolką i szynką


Składniki:
  • 100 g czerwonej papryki
  • 80 g sera żółtego
  • 4 jajka
  • 50 g szynki pokrojonej w kostkę
  • 0,5 pęczka szczypiorku, posiekanego
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,25 łyżeczki pieprzu
  • 1 puszka białej fasolki w sosie pomidorowym (ja kupowałam w Lidlu)

Wykonanie:
  1. Paprykę kroimy w kostkę, ser ścieramy na tarce (TM: 4 s/7, przekładamy)
  2. Jajka roztrzepujemy z szynką, solą, pieprzem i szczypiorkiem (TM: 10 s/wsteczne/3)
  3. Fasolkę podpiekamy przez chwilę na patelni
  4. Robimy w niej gniazdka na jajka i wlewamy je w parę miejsc na patelni
  5. Podpiekamy jeszcze przez chwilkę aż jajka się zetną

Komentarze