Jajka z fasolką i szynką
Składniki:
Wykonanie:
- 100 g czerwonej papryki
- 80 g sera żółtego
- 4 jajka
- 50 g szynki pokrojonej w kostkę
- 0,5 pęczka szczypiorku, posiekanego
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,25 łyżeczki pieprzu
- 1 puszka białej fasolki w sosie pomidorowym (ja kupowałam w Lidlu)
Wykonanie:
- Paprykę kroimy w kostkę, ser ścieramy na tarce (TM: 4 s/7, przekładamy)
- Jajka roztrzepujemy z szynką, solą, pieprzem i szczypiorkiem (TM: 10 s/wsteczne/3)
- Fasolkę podpiekamy przez chwilę na patelni
- Robimy w niej gniazdka na jajka i wlewamy je w parę miejsc na patelni
- Podpiekamy jeszcze przez chwilkę aż jajka się zetną
Komentarze
Prześlij komentarz