Roladki z bakłażana z szynką
Składniki:
Wykonanie:
- 1 ząbek czosnku
- 400 g krojonych pomidorów z puszki
- 25 g oliwy
- 1 łyżeczka oregano
- 2 szczypty soli
- 8 cienkich plastrów bakłażana
- 8 plastrów szynki
- 125 g mozzarelli pokrojonej na 8 plastrów
- parę liści bazylii
Wykonanie:
- Czosnek przeciskamy przez praskę (TM: 3 s/8)
- Dodajemy pomidory, oliwę, oregano i sól, miksujemy (TM: 5 s/5)
- Gotujemy (12 min/Varoma/1)
- Na każdym plastrze bakłażana układamy szynkę i mozzarellę, zawijamy i spinamy wykałaczką
- Układamy w naczyniu do zapiekania i polewamy sosem, ozdabiamy bazylią
- Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut
Komentarze
Prześlij komentarz