Potrawka z pieczarek
Składniki:
Wykonanie:
- 200 g cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 30 g masła
- 600 g pieczarek
- 40 g wody
- 40 g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu
- 20 g musztardy
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 100 g śmietany
- 10 g skrobi
- 1 pęczek pietruszki
Wykonanie:
- Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę (TM: 5 s/5)
- Dodajemy masło i dusimy (TM: 3 min/120 st/1)
- Dodajemy pieczarki pokrojone w plastry i nadal dusimy (TM: 5 min/120 st/wsteczne/1)
- Dodajemy wszystkie pozostałe składniki poza śmietaną, skrobią i pietruszką i gotujemy przez ok. 10 minut (TM: 8 min/100 st/wsteczne/1)
- Skrobię mieszamy ze śmietaną, dodajemy i gotujemy jeszcze przez chwilę (TM: 2 min/100 st/wsteczne/1)
- Przed podaniem posypujemy posiekaną natką
- Podajemy z chlebem
Komentarze
Prześlij komentarz