Jaglankowy snickers
Składniki:
Wykonanie:
- 150 g suszonych fig
- 140 g gorącej wody
- 100 g orzeszków ziemnych (solonych)
- 150 g kaszy jaglanej
- 800 g mleka
- 40 g miodu
- 120 g gorzkiej czekolady
Wykonanie:
- Figi zalewamy wodą, odstawiamy
- Orzeszki bardzo drobno siekamy (TM: 3 s/6, przekładamy)
- Kaszę i 750 g mleka umieszczamy w garnuszku i gotujemy do momentu wchłonięcia płynu (TM: 25 min/95 st/wsteczne/2)
- Dodajemy miód i miksujemy (TM: 20 s/8, przekładamy)
- Czekoladę i 50 mleka podgrzewamy do momentu roztopienia (TM: 3 min/50 st/1, przekładamy)
- Figi miksujemy razem z wodą, w której się moczyły (TM: 15 s/9)
- Do słoiczka lub szklanki nakładamy następujące warstwy: kasza, figi, orzeszki, czekolada, kasza, figi, itd.
Komentarze
Prześlij komentarz