Wege leczo


Składniki:
  • 150 g cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • 30 g oleju
  • 400 g cukini
  • 350 g papryki
  • 600 g przecieru pomidorowego (passata)
  • 250 g pieczarek
  • 200 g ryżu
  • 300 g wody
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 0,5 łyżeczki papryki ostrej
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu

Wykonanie:
  1. Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy olej (TM: 3 s/5)
  2. Dusimy w dużym garnku (TM: 4 min/120 st/1)
  3. Cukinie i paprykę kroimy w większą kostkę i dodajemy (TM: 6 s/4)
  4. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i gotujemy aż ryż będzie wystarczająco miękki (TM: 30 min/100/wsteczne/1)

Komentarze