Wege leczo
Składniki:
Wykonanie:
- 150 g cebuli
- 3 ząbki czosnku
- 30 g oleju
- 400 g cukini
- 350 g papryki
- 600 g przecieru pomidorowego (passata)
- 250 g pieczarek
- 200 g ryżu
- 300 g wody
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 0,5 łyżeczki papryki ostrej
- 1 łyżeczka oregano
- 1,5 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka czarnego pieprzu
Wykonanie:
- Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy olej (TM: 3 s/5)
- Dusimy w dużym garnku (TM: 4 min/120 st/1)
- Cukinie i paprykę kroimy w większą kostkę i dodajemy (TM: 6 s/4)
- Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i gotujemy aż ryż będzie wystarczająco miękki (TM: 30 min/100/wsteczne/1)
Komentarze
Prześlij komentarz