Budyń waniliowo-czekoladowy


Składniki:
Budyń waniliowy:
  • 1000 g mleka
  • 75 g cukru/erytrolu
  • 40 g mąki ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • 1 cukier waniliowy
Budyń czekoladowy:
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 1000 g mleka
  • 150 g cukru
  • 40 g mąki ziemniaczanej
  • 2 jajka

Wykonanie:
Budyń waniliowy:
  1. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki (TM: z motylkiem 20 s/3)
  2. Gotujemy w garnuszku cały czas mieszając (TM: z motylkiem 12 min/90 st/2, przekładamy)
Budyń czekoladowy:
  1. Czekoladę dzielimy na kostki (TM: 10 s/8)
  2. Dodajemy pozostałe składniki i w garnuszku gotujemy (TM: z motylkiem 13 min/90 st/3)
  3. Podajemy dwa smaki w jednej miseczce, nie mieszamy

Komentarze