Budyń waniliowo-czekoladowy
Składniki:
Budyń waniliowy:
Wykonanie:
Budyń waniliowy:
Budyń waniliowy:
- 1000 g mleka
- 75 g cukru/erytrolu
- 40 g mąki ziemniaczanej
- 2 jajka
- 1 cukier waniliowy
- 100 g mlecznej czekolady
- 100 g gorzkiej czekolady
- 1000 g mleka
- 150 g cukru
- 40 g mąki ziemniaczanej
- 2 jajka
Wykonanie:
Budyń waniliowy:
- Mieszamy ze sobą wszystkie składniki (TM: z motylkiem 20 s/3)
- Gotujemy w garnuszku cały czas mieszając (TM: z motylkiem 12 min/90 st/2, przekładamy)
- Czekoladę dzielimy na kostki (TM: 10 s/8)
- Dodajemy pozostałe składniki i w garnuszku gotujemy (TM: z motylkiem 13 min/90 st/3)
- Podajemy dwa smaki w jednej miseczce, nie mieszamy
Komentarze
Prześlij komentarz