Jogurt z kremem cytrynowym
Składniki:
Wykonanie:
- 20 g pistacji
- 120 g cukru
- skórka otarta z 1 cytryny
- 30 g masła
- 1 jajko
- 80 g soku z cytryny
- 600 g jogurtu naturalnego
Wykonanie:
- Pistacje bardzo drobno siekamy (TM: 4 s/7, przekładamy)
- Cukier i skórkę z cytryny mielimy w blenderze na proszek (TM: 15 s/10)
- Przekładamy do garnuszka, dodajemy masło, jajko i sok z cytryny i podgrzewamy przez chwilę (TM: 10 min/90 st/2)
- Potem miksujemy na gładką masę (TM: 25 s/6)
- Odstawiamy do ostudzenia
- Do szklanek nakładamy po parę łyżek jogurtu i kremu, na przemian; wierzch ozdabiamy pistacjami
Komentarze
Prześlij komentarz